• Hur funkar det?

Hur funkar det?

Skillnaden med en ”vanlig” trafikskola och denna är att du kommer att erbjudas en utbildning med fullskalig hjälp. Det vill säga med specialutbildad personal och med en egen mentor som styr utbildningen efter just dina behov. Du varvar vanligtvis utbildningstiden teori med körning, och ibland även egenstudier.

Hela utbildningen utgår och planeras efter just dina behov och dina kunskaper.

Upplägg Körkortshjälpen

1. Ansökan /anmälan 

om du känner att detta upplägget skulle passa dig börjar du med att fylla i en ansökan här

2. Första kontakten

När vi fått in din ansökan läser någon av våra handläggare / planerare igenom den och kommer sen att kontakta dig eller den som du uppger som kontaktperson i ansökan. Ni bokar tillsammans in ett första möte med oss.

3. Första mötet

Om du bor i närheten brukar vi börja med att sätta av en tid (ca: 2 timmar) där du får komma och träffa och bekanta dig med din pedagog, övrig personal och titta lokalerna. Om det passar och du vill så brukar vi köra en sväng och sedan pratar du och din pedagog ihop en grovplanering  efter just dina behov. Om vi känner att behovet finns sätter vi även av en tid för att göra en ansökan om anpassat prov (tex förlängd provtid, muntligt prov eller med tolk) redan här.

4. Schema

Du får sedan ett grundläggande och tydligt schema för hela din utbildning.

5.Utblildningen 

När utbildningen sedan är i gång kommer du att ha din pedagog med dig hela vägen som support. Det vanliga är att du varvar körning med teori och pedagogen fördelar utbildningstiden efter ditt behov. När vi jobbar med teorin jobbar vi mest muntligt och mycket med bilder. Du kommer även att få endel uppgifter som du ska jobba med självstudier. I vissa fall jobbar vi även i mindre grupper (max 4) men detta är något vi förstås förankrar med dig innan. Pedagogen Kommer allt eftersom utbildningen fortgår anpassa schemat / grovplaneringen efter hur det funkar och när pedagogen anser det lämpligt bokas proven. Ibland bokas proven redan på första mötet men då får du vara medveten om att det kan flyttas om pedagogen känner att det behövs.

6. Om oss

Hos oss möts du av välutbildade och pedagogiska trafiklärare som har stor erfarenhet av elever som kräver extra stöd. Du har ett flertal trafiklärare att välja mellan både män och kvinnor. Vi försöker tillsammans med dig att hitta en lärare som passar just dig.

7. Bilarna

Du kommer att köra otroligt lättkörda dieselbilar där du kan välja mellan automat eller manuell. Vi har även en bil som är handikappanpassad. Den har vi har byggt i samråd med Verner Hellgren på Trafikverket och företaget Hedqvistar´n Bilanpassning.

8. Boende

Vi har samarbete på de olika orterna med bra och billigt boede.