• Boka Körning 2020

Simulator

Du ska boka in 1 timme på simulatorn. Avsikten är en ökad riskmedvetenhet och lära känna mopeden och dess reglage. Detta bidrar till att du är mer förberedd innan man åker ut på de riktiga körningarna. Denna tid ska vara före körlektionerna. Simulatorn bokar man via Elevcentralen (https://elevcentralen.se/ Under ”Lärare” Väljer man Simulator.

Hur gör man?
Denna tid sköter du själv.

  1. Gå till rummet märkt Simulator.
  2. Läs igenom informationen som ligger på simulatorn.
  3. Tänk på använda tiden på ett bra sätt, detta kommer förenkla både din körning och så småningom teoriprovet.

OBS! Innan manöverbanan ska du ha ett giltigt körkortstillstånd

Manöverbana

Du ska även boka en manöverkörning. Tiden bokar man under en av teoriträffarna. Här kommer du lära känna mopeden och prova på grundläggande manövrering. Detta för att öka säkerheten innan vi ska ut i riktig trafik. Vi tränar balanskörning, manövrering med fart, bromsa och även skjutsa.

Om du har egen utrustning (hjälm, rejäla handskar och skor) tar du med det, annars finns utrustning att låna. Kom ihåg att ta med kläder efter väder. Medtag även giltig id-handling.

Körlektioner 

Totalt ska man boka in 3 lektioner i trafik. Vår rekommendation är att du boka dessa vid två tillfällen (en enkel och en dubbellektion). Försök boka så att ditt sista pass inte infaller på lektionen som är mellan tiderna 15.50 – 16.50. Den tiden är det väldigt mycket trafik och körningen blir inte så effektiv.

Kom 10 minuter innan lektionen så ni hinner byta om. Du använder vi våran egna utrustning, eftersom vi använder oss av radio som är installerade i hjälmarna så vi kan prata med varandra och du kör med hel mc- skyddsutrustning). Tänk på att det är kallt på våren så ta ett bra underställ eller liknade. 

För att boka lektioner går man in på elevcentralen (https://elevcentralen.se/sv/Login/Index) och loggar in med lösenordet man fått utskickat efter första Teoriträffen. Körtiderna är fördelade på lärarna Markus, Joakim och Jens.